4.6.3Polariserede skærme

En skærm bør have vertikal polarisation, da personer der benytter polariserede solbriller vil få næsten fuldt lysgennemtrængning fra skærmen. Dette kan ses på illustrationen ovenfor på det højre display.

Hvis en skærm har den forkerte polarisation (horisontal), vil den være næsten helt sort for en person som ser igennem helt almindelige polariserede solbriller. Dette kan ses illustreret på det venstre display nedenfor.

Da en del synshandicappede er lysoverfølsomme går en del af dem med polaroid-briller. Det er derfor vigtigt for dem, at de kan benytte displays placeret rundt omkring i det offentlige rum uden at være nødsaget til at tage disse briller af.

Da det også for ikke synshandicappede mennesker kan være ret almindeligt at gå med polaroidsolbriller, vil det at sikre at displays har den rette polarisation, ikke kun øge tilgængeligheden for synshandicappede, men generelt gøre sådanne displays brugbare for alle der benytter polaroidsolbriller. Altså nødvendigt for nogle og godt for mange.

På billedet ses 2 skærme/displays, hvor skærmen til venstre har lodret/vertikal polarisation, og den til højre har horisontal/vandret polarisation. Der er placeret et par polaroidsolbriller foran de 2 skærme, så man kan se hen over brillen og kan se deres normale fremtoning, men samtidigt dækker polaroid-solbrillen et område af begge skærme, så man kan se solbrillens polarisationseffekt på dem. På skærmen til venstre med den lodrette polarisation, går skærmbilledet næsten uforstyrret igennem, mens omgivelserne forbliver mørke, så skærmbilledet fremstår tydeligt og læsbart. Derimod bliver skærmen til højre, nærmest helt mørk og utilgængelig, når polarisationen er vandret, fordi omgivelserne bliver markant mørkere, og skærmen dermed nærmest forsvinder.
En skærm bør have vertikal polarisation, så personer med polariserede solbriller kan se teksten på skærmen. Hvis skærmen har horisontal polarisation, vil personer, som bærer polaroid-solbriller opleve, at skærmen er sort.